Kerjasama antara Bahagian Pembangunan Kesihatan Keluarga Kementerian Kesihatan Malaysia dan Majlis Kebangsaan Bagi Orang Kurang Upaya mengajak orang ramai untuk menyertai  

 

PERTANDINGAN VIDEO PENDEK mengenai Amalan Cara Hidup Sihat Dalam Kalangan Orang Kurang Upaya (OKU) di peringkat Kebangsaan 2018. Tema video adalah JOM AMALKAN CARA HIDUP SIHAT!

Mesej video berdasarkan 5 skop amalan cara hidup sihat.

  1. Aktiviti Fizikal
  2. Makan secara sihat
  3. Tidak merokok
  4. Bijak menangani stress
  5. Sihat tanpa alcohol

Sila hantarkan penyertaan lengkap ke emel Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. sebelum atau pada 1 September 2018.

Berita baik kepada komuniti setempat, Dashboard Komuniti sekali lagi menganjurkan pertandingan Dasboard Komuniti bagi tahun 2018 untuk memberi peluang kepada komunti memenangi hadiah-hadiah menarik yang disediakan oleh pihak penganjur. Untuk menyertai pertandingan Dashboard ini, peserta wajib menjadi ahli Pusat Internet 1 Malaysia, dan kepada yang masih belum menjadi ahli, boleh hadir ke Pusat Internet berdekatan untuk mendaftar.

Pertandingan kali ini terbahagi kepada tiga iaitu :

1) Pertandingan Module My Shop (mac-apr)-bermula   26 mac 2018 
2) Pertandingan Module My Health (mei-Ogos)
3) Pertandingan Module My Career (Sept - Dis)
 
**Setiap Modul mengandungi 20 soalan.
**Soalan akan dikeluarkan pada bila-bila masa sahaja.
 

 Sebarang pertanyaan lanjut, boleh hadir ke pusat Internet behampiran. Bagi  yang telah mendaftar menjadi ahli , boleh klik di sini untuk menyertai pertandingan ini.